Volledig scherm
Latifa Aboutaleb. © AD/Sanne Donders

Leefbaar stelt vragen over fraude door zus Aboutaleb

De fractie van Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad wil opheldering van het gemeentebestuur over de fraude bij de stichting Noord Bruist. De penningmeester van de stichting, de zus van burgemeester Ahmed Aboutaleb, stond vandaag voor de rechter. Ze zou ruim 60.000 euro achterover hebben gedrukt door bankafschriften te vervalsen.

Leefbaar wil meer weten van de organisatie omdat die jaarlijks ‘grote bedragen’ kreeg van de toenmalige deelgemeente Noord. Zo werd er in 2012 voor ruim een kwart miljoen euro aan subsidie overgeboekt.

Raadslid Bart-Joost van Rij, destijds deelraadslid in Noord, diende in 2013 een motie in om de steun aan Noord Bruist per direct te stoppen. Ook VVD in de deelraad zette vraagtekens bij de steun. ,,Het enige dat bruiste in Noord was de champagne van de penningmeester’’, aldus Van Rij. De motie haalde het niet.

De geschokte Leefbaar-fractie eist nu in negen vragen inzicht van het college in de gang van zaken rond de stichting en de fraude. Ook moet de ‘gestolen subsidie’ tot de laatste cent op de penningmeester worden verhaald, vindt de partij. Daarbij wordt verwezen naar de Waterfront-affaire waarbij de gemeente Rotterdam dat ook van plan is.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam