Impressie van het nieuwe pand aan de Maaskade
Volledig scherm
Impressie van het nieuwe pand aan de Maaskade © V8 Architects

Leegte naast Hulstkamp-gebouw eindelijk opgevuld

Nu is het nog een gapend gat, aan de Maaskade op het Rotterdamse Noordereiland. Maar daar komt verandering in. De leegte naast het monumentale Hulstkamp-gebouw wordt opgevuld met een chic appartementencomplex. Niet zomaar een klus, want de gevels aan de Nieuwe Maas vormen een beschermd stadsgezicht.

Quote

Op zo'n plek zet je dus geen betonnen doos neer

Architect Rudolph Eilander
Impressiebeeld van het nieuwe pand.
Volledig scherm
Impressiebeeld van het nieuwe pand. © V8 Architects

Het resultaat is een stijlvol gebouwtje, opgetrokken uit natuursteen, met vier luxe appartementen. ,,Op zo'n plek zet je dus geen betonnen doos neer. Ook hebben we niet gekozen voor tierelantijnen zoals bij het Hulstkamp-gebouw'', zegt Rudolph Eilander van V8 Architects. 

Zoals mede-architect Michiel Raaphorst het omschrijft: ,,Klassiek maar ook supermodern. Dit pand verwijst naar de rijke bebouwing van het Noordereiland.''

De bouwvergunning is onlangs verstrekt. Volgend jaar wordt begonnen met de bouw, in 2019 is de oplevering. ,,De gevel van het Hulstkamp-gebouw, zonder ramen, is een 'wachtgevel'. Deze plek wacht dus al ruim 120 jaar op invulling'', zegt Raaphorst. Het huidige bakstenen muurtje, met garagedeuren, blijft behouden. Dit vormt als het ware het 'voetstuk' voor het woongebouw.

Opdrachtgever is het Noorse Thon, bekend van het hotel aan de voet van de Erasmusbrug. Ook wordt er gebouwd aan de achterkant, aan de Burgemeester Hoffmanstraat. Daar komen 24 kleinere expat-appartementen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Het Hulstkamp-gebouw op het Noordereiland.
Volledig scherm
Het Hulstkamp-gebouw op het Noordereiland. © Google Maps

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam