Volledig scherm
© ANP

Leerlingen op Zuid lopen achterstand in

Leerlingen van Rotterdam-Zuid lopen steeds meer hun achterstand in. Hun Cito-scores zijn vergeleken met de rest van Rotterdam en de andere grote steden. Daaruit blijkt dat het verschil kleiner is geworden. 

In vergelijking met voorgaande jaren kregen meer kinderen op Zuid in groep 8 een havo/vwo-advies. Tegelijkertijd volgen scholieren uit de zeven 'focuswijken' (Afrikaanderwijk, Bloemhof, Carnisse, Feijenoord, Hillesluis, Oud-Charlois en Tarwewijk) vaker dan gemiddeld een lagere opleiding dan het advies van de basisschool.

Dat blijkt uit de Basismonitor Onderwijs van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), waarmee wordt getracht de achterstanden op de gebieden onderwijs, werk en wonen in te halen. De monitor laat de ontwikkelingen zien over de periode 2010-2017.

Van de leerlingen met een diploma transport, zorg of techniek hebben er meer een baan dan degenen die voor andere opleidingen hebben gekozen. Dat sluit aan bij de inspanningen van het NPRZ om leerlingen te laten kiezen voor opleidingen in de zorg, haven en techniek.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Emotionele herdenking van oud-politicus Fatima Talbi
    video

    Emotionele herdenking van oud-politicus Fatima Talbi

    Veel mensen kwamen vandaag samen in Centrum de Middenweg om een laatste eer te bewijzen aan de gisteren overleden Rotterdamse oud-politicus Fatima Talbi. ,,Fatima en ik waren zoals dat dan heet well connected’’, vertelt de zichtbaar geëmotioneerde burgemeester Ahmed Aboutaleb. ,,Ik krijg soms vijf of zes appjes per dag van haar. Over allerlei dingen die ze ziet en ze meemaakt. Op een gegeven moment kwamen er geen appjes meer.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam