Het coronavirus.
Volledig scherm
Het coronavirus. © Shutterstock.

Lees hier het laatste coronanieuws in een paar minuten bij

updateMeerdere keren per dag praten we je bij over de huidige stand van zaken in Rotterdam en omliggende gemeenten. Hoe gaat het met het aantal besmettingen? Hoe staat het op straat? Wat zijn nu precies de maatregelen die van kracht zijn? Dit is de update van maandag 1 juni 15:45 uur.  

- Het totale aantal besmettingen in de Rotterdamse regio staat sinds zondag op 5007. Dat zijn er drie meer dan gisteren. Het aantal coronapatiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis is sinds stabiel gebleven. Dit aantal staat op 1106. Er zijn geen nieuwe sterfgevallen gemeld in de regio. In totaal zijn er 632 regiogenoten overleden aan het virus.

- In Rotterdam (335) en Capelle aan den IJssel (52) ligt het aantal overleden patiënten het hoogst. Alleen in Brielle en Westvoorne zijn geen sterfgevallen bekend.

- Hij zou op vakantie naar Azië zijn geweest, hij zou op tournee zijn gegaan, hij zou zelfs aan de opnames van een nieuw album zijn begonnen. Geen artiest met zo’n volle agenda als hij. Maar ook stersaxofonist Benjamin Herman kwam van het ene op het andere moment thuis te zitten. Op de Rotterdamse Bergweg vond hij zo wat rust. Opeens besefte hij: ,,Eigenlijk had ik het jarenlang altijd nét iets te druk gehad.’’

- Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam zijn vanaf zondag ‘s avond en ‘s nachts dicht na de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.

- Wie denkt dat hij corona heeft, kan zich vanaf juni in Rotterdam, maar ook Schiedam, Nissewaard en Goeree-Overflakkee gratis laten testen op corona. De GGD opent in totaal vier extra teststraten waar iedereen, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak voor kan maken. Doel is dagelijks ruim duizend regiogenoten te kunnen testen.

-  Uit een analyse van de RIVM-cijfers van afgelopen week blijkt dat Rotterdam is opnieuw de treurige koploper is in de coronacrisis. Het betreft de meeste positieve testen, meeste ziekenhuisopnames en meeste sterfgevallen in één week tijd van alle Nederlandse gemeenten. In totaal telt de tweede stad van Nederland ook de meeste besmette én overleden bewoners.

- Het personeel van de Albert Heijn in Puttershoek is het spuugzat. Dagelijks krijgen ze tirades van klanten naar hun hoofd die het niet eens zijn met de coronamaatregelen. Vakkenvullers - vaak tieners - barsten regelmatig in huilen uit als ze worden uitgescholden. De bedrijfsleider noemt het gedrag van bepaalde klanten ‘onacceptabel.’ 

In het kaartje hieronder kun je opzoeken hoeveel mensen in jouw regio zijn overleden aan het coronavirus. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam