Volledig scherm
© Allianz

Lege Robeco-toren wordt Allianz Tower

De leegstaande Robeco-toren aan het Churchillplein in Rotterdam krijgt weer een huurder. In 2020 wordt het gebouw omgedoopt tot de Allianz Tower, want dan neemt de Duitse verzekeraar intrek in de 95-meter hoge toren.

Allianz is nu nog gevestigd in Coolse Poort, de auberginekleurige kantoorkolos aan de overkant van de Coolsingel. Het bedrijf verhuist met ruim 1000 medewerkers naar ‘een moderne en inspirerende omgeving’. ,,De Allianz Tower wordt helemaal aangepast aan onze wensen. Het wordt een future-proof werkomgeving vanwaar wij onze positie in de lokale markt nog verder kunnen gaan uitbouwen”, aldus Sjoerd Laarberg, bestuursvoorzitter van Allianz Nederland. Allianz beschikt nu over 19.000 vierkante meter en dat zal ongeveer hetzelfde blijven, meldt het bedrijf.

De Robeco-toren is opgeleverd in 1991, maar twee jaar geleden verruilde de vermogensbeheerder het pand voor nieuwbouw in het Central District. Sindsdien staat het leeg. Punt van kritiek op Robeco-toren, ontworpen door de bekende architect Wim Quist, is de gesloten en onpersoonlijke plint op de begane grond. Het is nog onduidelijk of dit wordt aangepast. ,,Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen’’, laat Allianz weten.

De verzekeraar is sinds de oplevering, eind jaren zeventig, gevestigd in Coolse Poort.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam