Lege schappen na alarm poepbacterie in drinkwater Vlaardingen

VIDEONa de waarschuwing dat het Vlaardingse drinkwater is besmet met de e-coli bacterie is er een run ontstaan op het water uit de supermarkt. Klanten staan voor lege schappen. Ook in Schiedam-Noord is het bronwater zonder bubbels niet aan te slepen. 

,,Ongeveer een half uur na de NL Alert ging het opeens rap. Sommige mensen gooiden hun hele winkelwagen vol. Dan gaat het hard", zegt Vincent Los, teamleider Verkoopklaar. Hij zegt te hebben gehoord dat ook de Jumbo en de Bas van der Heijden door het water heen zijn. ,,En onze andere vestiging in het centrum zal ook niet veel meer hebben."

Los heeft een A4-tje aan het lege schap gehangen met de tekst: Op dit moment is het water uitverkocht, wij werken aan een oplossing. Los: ,,Boven ons in de logistieke keten wordt gewerkt aan een oplossing. We proberen een vrachtwagen die bestemd is voor morgenavond eerder hier te krijgen, hopelijk morgenmiddag. Daar zit genoeg water in voor iedereen. Ik vermoed dat ook de andere supermarkten maatregelen treffen, dus gezamenlijk moeten we in staat zijn om Vlaardingen te bevoorraden.''

Waterbedrijf Evides meldde vanochtend dat het water uit de kraan in Vlaardingen niet geschikt is om gelijk te drinken door besmetting met de e-coli bacterie. Het moet eerst drie minuten worden gekookt. Evides verwacht dat de situatie drie dagen gaat duren. Het bedrijf onderzoekt hoe de bacterie in het water heeft kunnen komen. 

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van breaking news in jóuw regio? Zet dan je pushnotificatie aan

Lege schappen in de supermarkt.
Volledig scherm
Lege schappen in de supermarkt. © MediaTV
Ook in Schiedam-Noord is het water zonder bubbels uitverkocht.
Volledig scherm
Ook in Schiedam-Noord is het water zonder bubbels uitverkocht. © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam