Volledig scherm
Het is geen grap, de pannenkoek Xtra speciaal bestaat echt. © Brian de Jong

Lekker? Een pannenkoek patat speciaal

Een pannenkoek met daar bovenop een patatje speciaal. Het klinkt als een ongeluk of een grap, maar het is de nieuwste 'aanwinst' van het restaurant bij de midgetgolfbaan aan de Parkhaven in Rotterdam.

Volledig scherm
De aankondiging op het raam van het restaurant. © Brian de Jong

Kok Brian de Jong van het restaurant bedacht de 'pannenkoek Xtra speciaal' met patat, uitjes, mayonaise en curry woensdagochtend samen met zijn collega. ,,We houden altijd het nieuws in de gaten voor nieuwe ideeën voor onze pannenkoeken. Een aantal weken geleden hoorden wij dat je in Nijmegen de discodel hebt, een frikandel met discodip. Nu dachten wij: dat kan gekker. Zo is de pannenkoek ontstaan."

Lekker
Volgens De Jong, die als enige het eindresultaat heeft geproefd, is de pannenkoek heel lekker. ,,Het klinkt heel raar, een pannenkoek met een patatje speciaal. Maar ik heb het geprobeerd en er komen allerlei smaken bij elkaar. Nee, dat is geen grap, het is echt lekker."

De pannenkoek Xtra speciaal, die 6,75 euro kost, is niet de enige vreemde pannenkoek die het restaurant op het menu heeft staan. De pannenkoek Turkse pizza (inclusief vlees, knoflooksaus en ook in de vorm van een Turkse pizza) en de pannenkoek saté zijn al langer verkrijgbaar. Vooral die laatste doet het volgens De Jong erg goed. ,,Dat is één van onze hardlopers. Ik verwacht dat de Xtra speciaal ook die kant op gaat."

Volledig scherm
De pannenkoek saté. © Brian de Jong

In samenwerking met indebuurt Rotterdam