Volledig scherm
Met een kookclinic op de Bogermanschool in Feijenoord startte gisteren de samenwerking tussen deRotterdamseDiëtist en het gemeentelijke programma Rotterdam Lekker Fit! © Paul van der Blom

Lekker Fit in zee met Rotterdamse Diëtist

De gemeente Rotterdam gaat samen met deRotterdamseDiëtist werken aan een gezonde toekomst voor de jeugd. De samenwerking werd gisteren onderstreept tijdens een kookclinic op de Bogermanschool in Rotterdam-Feijenoord.

De twee partijen stimuleren een gezond gewicht en een gezond voedingspatroon onder jongeren in Rotterdam. Door kennis en ervaring uit te wisselen, zoals de score van recepten op de schaal van ‘patatje kapsalon’ naar ‘groente in de hoofdrol’ wordt gemikt op gezondere voedingspatronen van Rotterdamse jongeren. 

Ook versterken de deelnemers elkaar in de aandacht en kennis bij ouders over gezonde voeding. Door kookclinics op school te houden, zien jongeren dat traktaties bij feestjes zowel lekker als gezond kunnen zijn.

Met het programma Rotterdam Lekker Fit! probeert de gemeente al sinds 2005 te stimuleren dat kinderen een gezond gewicht, een actieve leefstijl en een gezond voedingspatroon hebben. De deRotterdamseDiëtist heeft verschillende praktijken in de stad. Het bedrijf is op dit moment werkzaam op 43 Lekker Fit!-basisscholen. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam