Leon zegt 'ja' na show Richard Groenendijk

vIDEOJohn Vrolijk (68) uit Rotterdam heeft zijn vriend Leon van Adrichem (59) compleet verrast, door hem op het podium van het Oude Luxor Theater in Rotterdam ten huwelijk te vragen. Dat deed hij vlak na afloop van een show van cabaretier Richard Groenendijk. Zijn partner zei volmondig 'ja'.

,,Hij vond het fantastisch'', zegt Vrolijk na afloop. ,,Hij is helemaal flabbergasted. Zeker toen hij hoorde dat ik al onze familieleden en vrienden al op de hoogte had gebracht. Alleen hij wist van niets.''

Vrolijk en Van Adrichem zijn al twaalf jaar samen. Van Adrichem had altijd gezegd dat hij wel wilde trouwen, maar dat hij bang was dat zijn vriend dan een groot feest zou willen geven. En daar houdt hij niet van. ,,Ik heb beloofd dat ik dat niet zal doen. En toen zei hij 'ja''', zegt Vrolijk.

Vrijwilliger

Hij had Van Adrichem met een smoes naar het Oude Luxor gelukt, waar hij zelf als vrijwilliger werkt. Hij had hem verteld dat er onverwacht een stoel vrij was gekomen bij de show van Groenendijk, van wie ze allebei fan zijn. ,,Uit een eerder huwelijk heb ik een dochter. Zij en mijn schoonzoon waren op het laatste moment ook nog de zaal in geslopen.‘’

Toen het applaus geklonken had, kwam de cabaretier nog eenmaal het podium op en kreeg Van Adrichem de vraag of hij het podium op wilde komen. ,,Toen voelde ik de bui al hangen'', zegt hij. Een trouwdatum heeft hij zelfs al in zijn hoofd, maar die wilde hij nog niet verklappen. Eerst was het tijd voor een glas champagne.

Quote

Hij vond het fantas­tisch

John Vrolijk

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Volledig scherm
John Vrolijk vraagt zijn vriend Leon van Adrichem op het podium ten huwelijk. © Frank de Roo

In samenwerking met indebuurt Rotterdam