Volledig scherm
Impressietekening van de nieuwe inrichting van het dak van het IJsselcollege aan de Pelikaanweg. © IJsselcollege

Les op het dak? Op deze school in Capelle kan het straks

Leerlingen van het IJsselcollege krijgen in de toekomst ook buiten les, op het dak van hun school. De middelbare school in Capelle aan den IJssel wil zijn dak gaan verduurzamen. Daarvoor heeft het IJsselcollege subsidie van het Denk en Doe mee!-Fonds van de gemeente gekregen.

Zo zijn er plannen voor een opvangsysteem voor waterafvoer en een moestuin, waar leerlingen onder andere ingrediënten voor het restaurant van de praktijkschool kunnen kweken. De afgelopen weken werden al 192 zonnepanelen geplaatst.

Windmolen op het dak

,,Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema’’, zegt Connie Baten, bestuurssecretaris van onderwijsorganisatie Blick. ,,We willen graag een windmolen boven op het dak. Leerlingen leren daarover, maar kunnen hem dan ook zien en open schroeven.’’ 

Het is de bedoeling dat bewoners, bedrijven en scholen uit de buurt ook gebruik kunnen maken van het dakterras. ,,We overleggen nu met docenten wat zij het liefst op het dak willen voor bij hun lessen.’’ Het IJsselcollege is een school met praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo en heeft ruim 800 leerlingen. 

  1. ‘Nog honderden hotelkamers beschikbaar in Rotterdam voor Eurovisie Songfestival’
    PREMIUM

    ‘Nog honderden hotelka­mers beschik­baar in Rotterdam voor Eurovisie Songfesti­val’

    Alle heisa over de prijzen van hotelkamers tijdens het Eurovisie Songfestival heeft de lokale branche-organisatie Rotterdamse Hotel Combinatie (RHC) behoorlijk verbaasd. Want weliswaar worden er hier en daar absurde bedragen gevraagd voor een overnachting, zegt voorzitter Roel Dusseldorp, hij betwijfelt of die ook werkelijk worden betaald. ,,Er zijn nog honderden kamers beschikbaar voor fatsoenlijke prijzen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam