Volledig scherm
De jonge mariniers vatten de 'terroristen’ in de kraag. © MediaTV

Levensechte oefening bij De Kuip: Korps Mariniers bestormt de Legioenzaal

Helikopters boven de stad en een colonne van tanks in Rotterdam-Zuid: vanavond was er grote eindoefening van het Korps Mariniers. Hierbij werd een levensechte situatie nagebootst, waarbij de mariniers in opleiding terroristen in De Kuip moesten uitschakelen. Dat ging er met flink geweld aan toe.

De Chinook-transporthelikopter landde rond 18.30 uur op het terrein van het Feyenoord-stadion. De jonge mannen bestormden massaal de Legioenzaal van het stadion om hier ‘terroristen’ uit te schakelen en in te rekenen.

Volledig scherm
De mariniers komen in stijl met legervoertuigen en een helikopter. © MediaTV

Om deze situatie zo echt mogelijk te doen lijken, waren de mannen compleet gewapend. Ook werd er behoorlijk geschreeuwd naar de ‘terroristen’ dat ze moesten meewerken.

Deze oefening is onderdeel van de landelijke examenweek van de mariniers. Zo begonnen zij vandaag in Voorburg en sloten ze de oefening af in Rotterdam, waar het korps ook gestationeerd is. Als de mannen al hun examens halen, worden zij vrijdag gehuldigd en mogen ze hun felbegeerde mariniersbaret in ontvangst nemen. 

Volledig scherm
Het Korps Mariniers oefent bij De Kuip. © MediaTV
  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam