Volledig scherm
De kade waar Ramsis Kwidama (kader) in het water sprong. © ARIE KIEVIT

Lichaam Ramsis Kwidama gevonden in Nieuwe Maas

UpdateSchippers hebben het stoffelijk overschot gevonden van de 35-jarige Ramsis Kwidama die donderdagavond in de Nieuwe Maas vermist raakte tijdens een reddingsactie. Dat meldde de politie.

Het lichaam is gevonden in de IJsselhaven, voordat de politie vanochtend begon met een nieuwe zoekactie. Forensische experts stelden vast dat het om de verdwenen redder ging, naar wie dagenlang is gezocht. De man verdronk toen hij een jongen van 12 uit het water wilde redden.

De verdronken redder zat donderdag met zijn vrouw in de auto toen hij drie jonge jongens in de rivier zag springen bij het Schiehoofd. De 12-jarige kwam in de problemen en de man sprong het water in om hulp te verlenen. Vervolgens kwam hij zelf in de problemen en verdween onder water. De jongen werd ongedeerd aan boord van een schip gehesen en vertelde dat zijn zwemvrienden veilig de kade hadden bereikt.

De politie is ook nog op zoek naar de twee jongens die op eigen kracht uit het water kwamen. De geredde jongen zegt dat hij hun namen en adres niet kent.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

poll

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

  • Ja, dat nieuwe stadion komt er nooit (34%)
  • Nee, het plan wordt hier alleen maar beter van (28%)
  • Ik ben het spoor inmiddels bijster (38%)
9831 stemmen