Volledig scherm
Het lichtblauwe bouwwerk biedt plek aan 6.000 bezoekers © FerroDome/EventiFotografie

Live-concerten en dance in oude gashouder Rotterdam

Het oude gashouder in het Rotterdamse Vierhavensgebied wordt een evenementenlocatie. Al in december zullen de eerste evenementen plaatsvinden in de Ferro Dome. Het karakteristieke lichtblauwe bouwwerk biedt plaats aan zo'n 6000 bezoekers.

Quote

Wij willen zorgen dat er meer te beleven valt in Rotterdam

Paul Stiekema, oud-directeur Heineken Music Hall
Volledig scherm
Het wordt een plek voor dance-feesten, live-concerten en culturele initiatieven © FerroDome/EventiFotografie


De initiatiefnemers zijn verschillende evenementen-professionals, waaronder UDC de organisator van  Dance Valley, en Paul Stiekema, oud-directeur van de Heineken Music Hall. De initiatiefnemers investeren flink om hun droomlocatie te realiseren, maar zullen ook het karakter van het terrein in ere te houden.
 
De Ferro Dome gaat plaats bieden aan live-concerten, dance-evenementen en culturele initiatieven in de breedste zin van het woord. 'We willen zorgen dat er weer meer te beleven valt in Rotterdam,' zegt Paul Stiekema.  'We staan overal voor open, en met dit prachtige formaat en een permanente vergunning, zien we tot ons plezier al enorm veel animo.'
 
Ferro Dome draait proef van december tot juni, daarna wordt de loods verbouwd om voor de kerst van 2015 officieel heropend te worden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam