LIVE | Hospice dicht door besmet personeel, zeven doden in zorgcomplex Sommelsdijk

Het aantal bevestigde coronapatiënten in de Rotterdamse regio nadert de duizend. Met een stijging van 77 staat de teller nu op 968. Ahoy wordt momenteel verbouwd om opvang te bieden aan coronapatiënten. Er kunnen uiteindelijk 680 bedden in vijf hallen ondergebracht worden. Al het nieuws rondom het coronavirus in de Rotterdamse regio lees je in dit liveblog.  Hier lees je alle eerdere ontwikkelingen terug

Een tot intensive care unit omgebouwde kamer in het Erasmus MC.
Volledig scherm
Een tot intensive care unit omgebouwde kamer in het Erasmus MC. © ANP
 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam