Volledig scherm
© Frank de Roo

Loods gevonden, parade Zomercarnaval gaat door

De parade van het Zomercarnaval in Rotterdam, dat op 28 juli plaatsvindt, kan doorgaan. Het is de organisatie gelukt om een loods voor de praalwagens te vinden.

,,De paniek was groot. Ik was al grijs, maar anders was ik het de afgelopen maanden waarschijnlijk geworden'', vertelt organisator Guus Dutrieux. De loods die de afgelopen jaren gebruikt werd is afgebroken, en de organisatie kon maar geen nieuwe plek vinden. Het leidde twee maanden geleden tot oproepen op Twitter, bij FunX en op deze website. ,,Geen loods, geen parade'', zei de organisator destijds.

Uiteindelijk is het gelukt: de praalwagens kunnen terecht in de Ferro Dome. Een eenmalige optie, legt Dutrieux uit. ,,Eigenlijk passen we er niet in. We moeten wat dingen aanpassen, een paar deuren verhogen. We moesten flink duwen en trekken, maar het is gelukt. We zijn in de juichstemming nu - een parade zonder praal- en muziekwagens is toch wel erg kaal.''

Volgens Dutrieux is het tijd om samen met de gemeente te kijken naar een structurele oplossing. ,,Ik roep al jaren: pas op, Rotterdam wordt steeds mooier. Nog even en er is geen loods meer.'' De organisator is dan ook van plan om het na de zomer te gaan bespreken. ,,Dit lijkt me een mooi eerste agendapunt voor het nieuwe college'', lacht hij.

,,Dat betekent niet dat we met het Zomercarnaval een eigen loods moeten hebben, maar dat er wel een loods is waar we elk jaar in mogen'', vervolgt Dutrieux. ,,Er zijn zat festivals die ieder jaar zoeken naar dit soort locaties.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam