Lucky Luke heeft een dubbelganger: Rutger Gret (39) uit Capelle

VIDEODe dubbelganger van Lucky Luke woont in Capelle. Rutger Gret lijkt zoveel op de stripfiguur dat hij gevraagd is als officiële lookalike.

De vorm van zijn gezicht, hoe hij zijn lippen tuit en zelfs hoe hij loopt: alles komt overeen met de bekende stripfiguur Lucky Luke. Wanneer Gret (39) zijn hoed op zet en zijn sjaaltje om zijn nek knoopt, is hij een ander persoon. ,,Wat fantastisch dat je mijn jeugdheld tot leven hebt gebracht, zeggen mensen", vertelt Gret.

Hij ging zich een paar jaar geleden verdiepen in cosplay. Dan verkleed je je als een bepaald personage. ,,Mijn ex-vriendin en ik gingen na vijf jaar uit elkaar. Ik ben altijd heel creatief geweest. Ik hou van tekenen, toneel en muziek. Maar tijdens de relatie had ik mezelf een beetje weggecijferd. Toen het uitging, besloot ik me weer te storten op mijn creativiteit."

Kuifje

Want je verkleden als een personage gaat zomaar niet. Het kostuum wordt met de hand gemaakt. Gret probeerde eerst Kuifje te zijn. Maar toen hij zich in de bekende gele blouse met leren gilet van Lucky Luke hees, was dat meteen een enorm succes.

Quote

Mensen reageren enthousi­ast op me, willen met me op de foto en zeggen zelfs dat ik knap ben

Rutger Gret

,,Ik ging naar stripbeurzen en iedereen reageerde superenthousiast. Om de vijf meter wilde wel iemand met me op de foto. Mensen vinden het bizar dat ik zo erg op de stripfiguur lijk." Dat viel ook de marketingmanager van Ballon Media op, de uitgeverij van de strips. ,,Ik werd gevraagd om de officiële Lucky Luke lookalike voor Nederland en België te zijn", vertelt Gret. ,,Dat is natuurlijk fantastisch. Ik word gevraagd voor boekenbeurzen en comicons. Volgend jaar komt een nieuw stripboek van Lucky Luke uit dus dan help ik ook bij de promotie."

Aandacht 

Gret verdient er geld mee, maar hij vindt de aandacht die hij krijgt het leukste. ,,Ik ben altijd veel gepest en heb nooit het gevoel gehad dat mensen me leuk vonden. Dit geeft me een ontzettende boost. Ik ben opeens populair. Mensen reageren enthousiast op me, willen met me op de foto en zeggen zelfs dat ik knap ben. Dat heb ik nog nooit gehoord."

Inmiddels heeft hij een nieuwe vriendin die zich ook graag verkleedt. Of ze op Rutger Gret of op Lucky Luke gevallen is, is maar de vraag. ,,Lucky Luke is heel relaxed en neemt het leven zoals het is. Zelf ben ik best wel een stresskipje en ook wat energieker. Maar ik kan net als hij prima mijn mannetje staan."

Volledig scherm
Als Rutger Gret zich verkleedt, waant hij zich Lucky Luke. Hij gaat anders praten en lopen. © Frank de Roo
Volledig scherm
© -

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6231 stemmen