#URBMATHMustSee WAAROM LOPEN? ALS JE GLIJDEN KAN!Giga glijbaan van 65 meter lang voor Rotterdam CS.

Geplaatst door URBMATH op  woensdag 6 april 2016

Ludieke ideeën voor supertrap bij Rotterdam CS

De supertrap die volgende maand tegen het Groot Handelsgebouw komt te staan, wordt heel positief ontvangen in Rotterdam, maar zorgt ook voor creatieve ideeën. Zo circuleert op Twitter en Facebook een foto waarop de megatrap is omgetoverd in een enorme glijbaan: De Rottvaart. Op Facebook is een evenement aangemaakt om de trappen op te rennen.

Volledig scherm
© MVRDV

Het idee voor een glijbaan op de supertrap bij Rotterdam CS is uitgewerkt door UrbMath. ,,Waarom lopen? Als je glijden kan!'' luidt het bijschrift op Facebook. ,,Een giga glijbaan van 65 meter lang voor Rotterdam CS.''

De kans dat de glijbaan daadwerkelijk een plekje krijgt op de gigantische trap bij Rotterdam CS is echter klein. Voor het verkrijgen van een vergunning voor het huidige ontwerp werd al een jaar gelobbyd en overlegd.

Traprennen
Het idee om de 180 treden tellende trap rennend te bedwingen, komt van Rotterdammer Gijsbregt Brouwer. Hij roept mensen op om op 18 mei mee te doen. ,,Je wist dat dit zou gaan gebeuren. Wie rent met ons mee?'' schrijft hij op Facebook. Al bijna 3000 mensen hebben zich aangemeld voor het evenement.

De gigantische trap naar het dak van het Groot Handelsgebouw wordt letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de manifestatie 'Rotterdam viert de stad'. Liefst 180 treden telt deze gigantische installatie op het Stationsplein, naar een ontwerp van Markthal-architect Winy Maas.

De tijdelijke attractie wordt op 16 mei geopend door burgemeester Aboutaleb.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam