Volledig scherm
PREMIUM
Je verbonden voelen met Rusland kan waarschijnlijk nergens beter dan bij Bogatir, de Russische supermarkt op de Hoogstraat van Ludmila Tjuvakova en haar man. Haar dochter Alena Krigin helpt ook vaak in de winkel. © Sanne Donders

Ludmila en Alena zetten tijdens Eurovisie Songfestival in op Nederland én Rusland

Songfestival gezichtenHet Eurovisie Songfestival is hét moment om de veelkleurigheid van Rotterdam te vieren. In mei komen 41 landen samen in de Maasstad, maar dat is de rest van het jaar niet anders. Tijd om onze mede-Rotterdammers te bevragen over hun geboorteland. Vandaag: de Russische Ludmila Tjuvakova en haar dochter Alena Krigin.

Schappen vol ingemaakte groenten, bakken vol snoepgoed in vrolijke papiertjes en kalenders met het hoofd van Poetin erop. Zelfs als je nog nooit in Rusland bent geweest, kun je je een goede voorstelling bij het land maken als je bij de Russische winkel Bogatir op de Hoogstraat over de drempel stapt. Nederlanders komen er ook, maar hun boodschappen doen ze er niet. 

  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam