Lydia Corver (links) en haar man Peter namen zonder aarzelen haar Oekraïense familieleden Marta (staand) en Alonya in huis. ook hondje Bulka was welkom.
Volledig scherm
PREMIUM
Lydia Corver (links) en haar man Peter namen zonder aarzelen haar Oekraïense familieleden Marta (staand) en Alonya in huis. ook hondje Bulka was welkom. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Lydia en Suzanna namen hun naasten uit Oekraïne in huis: ‘Geen luxe maar wel veilige plek om te slapen’

Ongeveer dertig Oekraïners die zijn gevlucht voor de oorlog in hun thuisland, verblijven nu bij inwoners van Capelle aan den IJssel. Suzanna en Lydia twijfelden geen moment. Zij namen respectievelijk hun vriendin en achternicht in huis. 

 1. Telkens werd weglopertje Kobi door oom agent thuisgebracht: ‘Op de stang met 'n wit broodje’
  PREMIUM
  ROTTERDAM VAN TOEN

  Telkens werd wegloper­tje Kobi door oom agent thuisge­bracht: ‘Op de stang met 'n wit broodje’

  Een kiek van een binnenterreintje, ergens op Zuid, bleek voor onze lieve lezertjes niet bepaald een inkoppertje, à la de winnende goal van Feyenoorder Geertruida afgelopen zondag tegen Ajax (2-3). Sterker nog: we moesten er een herhaalde oproep uitgooien om de fervente volgers van deze rubriek alsnog richting laptop te jagen, en de vingers op de toetsen te laten dansen. Wat alsnog resulteerde in een puik pakket reacties met - want daar gaat het om - de juist locatie van de zoekfoto.
  Rotterdam

In samenwerking met indebuurt Rotterdam