Lynn Groenewegen is klaar voor de training bij Feyenoord Vrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lynn Groenewegen is klaar voor de training bij Feyenoord Vrouwen. © Fleur Beerthuis

Lynn (17) heeft maar één doel voor ogen: een succesvolle voetbalcarrière

Ik zeg jeWaar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Lynn Groenewegen voetbalt vijf keer per week met hart en ziel bij Feyenoord Vrouwen: „Ik heb maar één doel voor ogen! Twijfel past daar niet bij.”

 1. Rotterdam vol? ‘Plek zat voor woningen bij benzinestations, winkelcentra en verzorgingshuizen’
  PREMIUM

  Rotterdam vol? ‘Plek zat voor woningen bij benzinesta­ti­ons, winkelcen­tra en verzor­gings­hui­zen’

  Iedere gemeente in Nederland kampt met dezelfde vraag: waar zetten we nieuwe huizen neer? Kijk eens naar kwijnende buurtwinkelcentra, verouderde zorgcomplexen en overbodige pompstations, zegt het Rotterdamse architecten- en onderzoeksbureau KAW. Daar is plek voor 200.000 nieuwe woningen, blijkt uit hun onderzoek. Zo’n 10 procent daarvan kan in de regio Rijnmond komen, schat directeur Reimar von Meding.
 2. Jordan Kroon probeert de beste personal trainer van de wereld te worden: ‘Je lichaam is je tempel’
  PREMIUM

  Jordan Kroon probeert de beste personal trainer van de wereld te worden: ‘Je lichaam is je tempel’

  Hij had niet genoeg talent om profvoetballer te worden, maar beschikte wel over genoeg capaciteiten voor de top van het amateurvoetbal. Jordan Kroon raakte het plezier in het spelletje echter kwijt en besloot vorig jaar mei om te stoppen. Na een jaar begon het toch weer te kriebelen en meldde de 25-jarige Rotterdammer zich bij vierdeklasser SV Ommoord. Kroon heeft bewust een stap terug gezet, want hij geeft voorrang aan zijn maatschappelijke carrière: hij wil de beste personal trainer van de wereld worden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam