Volledig scherm
De Hellevoetse Danielle den Hartigh-Faber (links) spaarde doppen om een hulphond voor vriendin Iris (rechts) te kunnen bekostigen. © AD

Maassluise 'doppenkoningin' (30) valt voor labradoodle

Er waren honderden vrijwilligers, 4480 kilo doppen en tal van donaties voor nodig, maar de gehandicapte Iris van der Sluis (30) uit Maassluis heeft een hulphond uitgezocht. Een labradoodle.

Volledig scherm
Een labradoodle © Dreamstime

,,Groot nieuws'', jubelt Van der Sluis die doelt op de labradoodle van 17 maanden waar ze 'ja' tegen heeft gezegd. Nu volgt een medische keuring van de viervoeter. Als die positief uitvalt, zal ze rond oktober het hondje - 'de naam houd ik nog even voor mezelf, maar het is een schatje'- bij haar in huis krijgen.

Daarmee komt een einde aan de 'dopmania'. Een vriendin zette een spaaractie op voor Van der Sluis en kreeg het hele land aan het sparen. Ze verzamelde flesdoppen om deze, via een bezoek aan een recyclingbedrijf, om te ruilen voor 18.000 euro, de kosten van een hulphond.

De Hellevoetse begon de inzameling omdat zij het risico niet wilde lopen dat Van der Sluis een hulphond niet vergoed zou krijgen van de zorgverzekeraar.

Belletje 
De labradoodle, een ideale hulphond vanwege de grote leergierigheid, zal het leven van Van der Sluis vergemakkelijken. ,,Als ik nu iets laat vallen, moet ik op een belletje drukken. Het kan dan lang duren voor iemand komt. Een hond raapt het zo voor je op.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam