Het is droog in Nederland, boeren moeten hun land extra nat spuiten zoals hier de Bollenvelden in Dirksland het heeft al een paar weken bijna niet geregend.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is droog in Nederland, boeren moeten hun land extra nat spuiten zoals hier de Bollenvelden in Dirksland het heeft al een paar weken bijna niet geregend. © Frank de Roo

Maatregelen tegen droogte nodig: drone houdt de dijken in de regio in de gaten

De waterschappen in de regio laten extra zoet water binnen om te voorkomen dat de bodem te droog en te zout wordt. Het grondwater blijft door het zoete water op peil en de dijken stevig. Oorzaak is het droge weer van de laatste weken. De drone wordt ingezet.

Een spatje regen hier en en daar, meer is er niet gevallen en dus wordt de bodem alsmaar droger doordat het waterpeil zakt. Waar de schappen in de herfst en winter doorgaans druk zijn om te zorgen dat we geen natte vatten krijgen, is het nu een zaak van de kraan open zetten. Nederland kent een droogteseizoen dat 1 april van start gaat. Vanaf dat moment houden de waterschappen zich bezig met de voorbereiding op langere perioden zonder neerslag. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam