Volledig scherm
De Maeslantkering bij Hoek van Holland gaat woensdag misschien dicht. © ANP

Maeslantkering woensdag mogelijk dicht

UpdateVanwege de verwachte hoge waterstand gaat de Maeslantkering bij Hoek van Holland woensdag mogelijk dicht. Dat heeft gevolgen voor het scheepvaartverkeer, want schepen kunnen er dan niet langs.

De kering gaat normaal gesproken dicht bij een waterstand van drie meter boven NAP bij Rotterdam. Maar dit seizoen wordt de kering één keer bij 2.60 boven NAP gesloten. ,,Dat doen we om te oefenen met de sluiting”, zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Op dit moment wordt morgenmiddag rond drie uur een waterstand van 2.70 meter verwacht. De verwachting wordt continu bijgesteld. Morgen aan het eind van de ochtend is definitief bekend of de kering dicht gaat.

Een waterstand van 2.60 boven NAP levert in Rotterdam geen noemenswaardige problemen op. Pas als het water hoger stijgt dan 2.80 meter, lopen kades op bijvoorbeeld het Noordereiland over. De lager gelegen kades op het eiland, waar geen auto’s kunnen rijden, worden bij hoog water afgezet. Net als de lagere kade langs de Maasboulevard onder de Willemsbrug en de Esch.

Vlaardingen

In Vlaardingen wordt tussen twee uur ’s middags en zeven uur ‘s avonds een aantal kades afgesloten. Het gaat om de Westhavenkade tussen Westerhoofd en Galgkade, de Maasboulevard tussen Abel Tasmanlaan en Westerhoofd, de Oosthavenkade tussen Oosterhoofd en Vulcaanweg en alle wegen bij de Koningin Wilhelminahaven. De wegen worden afgezet om te voorkomen dat mensen daar parkeren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7927 stemmen