Makelaar Alina Engibarjan-Bijster: ‘Er is veel stress op de markt’
Volledig scherm
PREMIUM
Makelaar Alina Engibarjan-Bijster: ‘Er is veel stress op de markt’ © Frank de Roo

Makelaars bezorgd om groeiende twijfel huizenkopers: ‘Soms ga ik voor niets naar een bezichtiging’

Het was het gesprek van de dag tijdens de jaarlijkse Rotterdamse Vastgoedborrel. Sinds de oorlog in Oekraïne houdt de consument de hand vaker op de knip. Op koopwoningen wordt minder snel gereageerd en de looptijd neemt toe. Potentiële kopers zeggen kijkafspraken zelfs af. ,,Soms ga ik voor niets naar een bezichtiging.”

33 reacties

 • Jaap Spruitenburg

  5 maanden geleden
  De makelaar is de laatste met wie we afgelopen jaren volgens mij medelijden hoeven te hebben. Hiervoor verkochten ze namelijk huizen zelfs zonder dat men ze bezichtigd had dus scheelde het voor hen een kijkdag. Dus laten we het er maar op houden dat dit gewoon een gevolg is van de gekte, en dat uiteindelijk vooral startende generaties de slachtoffer rol mogen innemen. En dus niet de makelaar...
 • Van Den Braak

  5 maanden geleden
  Het is een kwestie van tijd . Huizenmakelaars wordt een uitstervend beroep . Net zoals verkopers autodealers . Online wordt het helemaal . Ps de meeste makelaars hebben helemaal niet zoveel huizen te verkopen . Meestal staan er allemaal huizen op die tussen gisteren en 14 maanden geleden verkocht zijn.
 • H. Ruitenbroek

  5 maanden geleden
  De woningnood kan gedeeltelijk worden opgelost door betaalbare verzorgingshuizen voor ouderen te bouwen. Je AOW gaat naar het verzorgingshuis behalve als je alleen AOW hebt en geen pensioen dan mag je bijvoorbeeld € 250 zelf houden. Je woont als oudere dan op een veilige plek tussen leeftijdgenoten en je krijgt fatsooenlijk te eten. Voordeel voor de maatschappij is dat deze ouderen dan niet in een koophuis of huurwoning wonen en die huizen komen dan vrij voor anderen.
 • H. Ruitenbroek

  5 maanden geleden
  @ Josee Stil, makelaars hebben nog nooit een cent provisie ontvangen. Zij vragen namelijk een courtage;)
 • Ronald Zijlstra

  5 maanden geleden
  Te triest voor woorden. werk is werk al verkoop je jaren niets.
 1. Geen Rotterdammer en voetbalfan, liedje van Isabèl gaat toch viral: ‘Niks komt in de buurt van mijn 010’
  PREMIUM
  Met video

  Geen Rotterdam­mer en voetbalfan, liedje van Isabèl gaat toch viral: ‘Niks komt in de buurt van mijn 010’

  ‘Niks komt in de buurt van mijn 010’ en ‘Ik wil nooit meer weg uit Rotterdam’, zingt zangeres Isabèl Usher (23) in haar vertaalde versie van I’m Coming Home van Diddy-Dirty Money en Skylar Grey. Het zijn herkenbare teksten die Rotterdammers raken. Feyenoord-fans gebruikten het liedje zelfs in een filmpje over hun club, maar de zangeres komt zelf niet uit de Maasstad en heeft weinig met voetbal.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam