Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Man (47) met nepvuurwapen in metro aangehouden

De politie heeft een man aangehouden die met een vuurwapen in de metro zat. Bij de arrestatie op station Binnenhof is ook een politiehond ingezet. Na onderzoek bleek het om een nepvuurwapen te gaan. 

Een passagier in de metro zag het vuurwapen en alarmeerde direct een RET-medewerker die de politie inschakelde. Toen het rijtuig bij station Binnenhof werd stilgezet met de deuren dicht, probeerde de man te vluchten. ,,Hij probeerde de deur open te trappen’’, aldus een politie-woordvoerder. De man probeerde via het spoor te weg te rennen, maar met behulp van de politiehond is hij alsnog aangehouden. Tijdens zijn vlucht had hij zijn nepvuurwapen weggegooid. Agenten vonden dat later in de bosjes. Hij had ook een mes bij zich. Alle wapens zijn in beslag genomen. 

Het is nog onduidelijk wat de man met de wapens van plan was. De verdachte is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (23%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (77%)
7199 stemmen