Volledig scherm
Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan in en rondom de woning. © MediaTV

Man (50) op klaarlichte dag neergestoken bij woningoverval in Rotterdam

Tijdens een woningoverval aan de Abadanstraat in Rotterdam-Hoogvliet is vanochtend een 50-jarige man neergestoken. Hij is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De twee daders die bij het huis naar binnengingen, sloegen op de vlucht.

Het is onduidelijk wat de toestand is van het slachtoffer, voor wie een traumahelikopter werd opgeroepen. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is volgens de politie aanspreekbaar, maar ‘het slachtoffer is zwaarder gewond dan we in eerste instantie dachten', zegt een politiewoordvoerder. 

Rond tien voor elf in de ochtend werd er aangebeld bij het adres aan de Abadanstraat, in de wijk Nieuw Engeland. De man werd neergestoken toen hij de deur opendeed. Buren vertellen dat de daders hem naar binnen duwden en hem vervolgens neerstaken. Volgens de politie schreeuwden de overvallers om geld en hebben ze het huis doorzocht. Of ze iets buit hebben gemaakt, is onduidelijk. De man is twee keer gestoken, waarna de daders het huis uit vluchtten. Het slachtoffer werd op straat bloedend en schreeuwend van de pijn gezien door buren, die 112 belden. 

Voortvluchtig

De politiehelikopter cirkelde een tijdlang boven Hoogvliet, op zoek naar de overvallers. Ze zijn nog voortvluchtig.

De man is volgens buren een bekende in de straat, maar het is onduidelijk of hij daadwerkelijk woonde in het pand. In ieder geval woont er familie van de man. Het zou gaan om z’n moeder en een zus. Die waren niet in de woning. Ze zouden op vakantie zijn.  De huurwoning waaromheen een opvallend wit hekwerk is geplaatst, staat in een buurt met veel eengezinswoningen.

Criminele circuit

Of het om een afrekening in het criminele circuit gaat, is onduidelijk. Volgens buren werd uit het huis gedeald. Ze zagen auto's en scooters af en aan rijden, waarbij kleine pakketjes contant werden afgerekend. Ze zeggen daarover meerdere keren bij de politie te hebben geklaagd. Volgens de politie is het onduidelijk of de daders het adres om specifieke redenen op het oog hadden, of dat de keuze voor deze woning pure willekeur is geweest. Rechercheurs doen al uren onderzoek in het huis. Wanneer de deur opent, zijn fluitende parkieten te horen die binnen in een kooi zitten.

Via Burgernet is een bericht verspreid met het signalement van de vermoedelijke daders. Het zou gaan om een man met een getint uiterlijk en een ringbaard in de leeftijd rond de 25 jaar en een man met een hindoestaans uiterlijk.

Volledig scherm
De politie heeft de Abadanstraat afgezet. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
6288 stemmen