Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man (80) op klaarlichte dag van zijn scooter beroofd

De politie Rotterdam-Rijnmond is naarstig op zoek naar twee berovers die afgelopen zondag in Ridderkerk een 80-jarige man op brute wijze hebben beroofd. De man werd op klaarlichte dag op de Gouwestraat met geweld van zijn scooter getrokken. De twee jongens gingen er op de scooter vandoor. 

Het slachtoffer was rond half twee ‘s middags op weg naar de supermarkt aan het Prinsenplein. Op de Gouwestraat zag de man twee jongens, van wie de langste deed alsof hij iets wilde vragen. Tegelijkertijd pakte hij de man vast en trok hem met zijn arm om diens nek zo van zijn beige Berini-scooter. 

Terwijl de man viel, klom de jongen op de scooter en reed weg. Even verder stapte zijn vriend achterop en reden ze de Kievitsweg op richting de Beverwaard in Rotterdam. Het slachtoffer is flink geschrokken, slaapt er slecht van, maar maakt het fysiek redelijk, weet de politie.

Getuigen die mogelijk iets hebben gezien, worden opgeroepen dit te melden. Het gaat om twee getinte jongens tussen de 16 en 18 jaar. Ze hadden donkere kleding aan. De kleinste van de twee droeg een donkergrijs jack. De politie zoekt ook mensen met een bewakingscamera of dashcam rond de plek waar het gebeurde of langs de vermoedelijke vluchtroute. Gevraagd wordt of zij hun beelden willen uploaden naar de politie.  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam