Volledig scherm
De vermiste Mohamed Anaya. © Politie

Man aangehouden voor invoer partij drugs waarbij mogelijk vermiste Mohamed Anaya was betrokken

De politie heeft vanmorgen een 27-jarige Rotterdammer in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid de invoer van een grote partij drugs. Mogelijk gaat het om dezelfde partij drugs waarbij de sinds 14 juni vermiste Mohamed Anaya een rol speelde. 

De Rotterdammer kwam bij de politie in het vizier door zijn contacten in de Rotterdamse haven. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van de drugs via de Rotterdamse haven. In zijn woning werd ook een flink geldbedrag gevonden. Volgens de politie zou de vermiste Anaya ook een rol hebben gespeeld bij deze partij drugs.

Cocaïne 

Er wordt serieus rekening mee gehouden dat hij is omgebracht omdat de lading was verdwenen. Deze partij cocaïne werd eerder in de Rotterdamse haven onderschept door het Harc-team, een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie, Douane en opsporingsdienst Fiod. Over de vangst werd niets in de publiciteit gebracht. In de Rotterdamse haven was Anaya actief als uithaler en haalde voor criminele organisaties partijen cocaïne uit containers.  Mogelijk dachten de ontvangers dat de partij drugs was gestolen en dat Anaya daarvoor moest boeten. 

De zoektocht naar de vermiste Mohamed Anaya is nog steeds volop bezig. Ook Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip die naar hem leidt. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam