Volledig scherm
Op maandag 9 april werd het Kwelderplantsoen in Berkel en Rodenrijs ontruimd vanwege een verdacht pakketje met een 'instabiele stof'. © Politie

Man aangehouden voor verdacht pakketje in Berkel en Rodenrijs

Het politieonderzoek naar een verdacht pakketje dat vorige maand op straat in Berkel en Rodenrijs werd gevonden heeft geleid tot de arrestatie van een 26-jarige man uit Den Haag. De man is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.  

De man wordt officieel verdacht van poging tot doodslag. Waar dat op is gebaseerd wordt door de politie niet gezegd. Of de inhoud van het pakketje een explosief was en of het tegen een specifiek iemand was gericht, wordt ook door de politie geheim gehouden. 

Maandag 9 april rond elf uur 's ochtends ontstond beroering in het dorp nadat een melding van een verdacht voorwerp had gekregen. Het pakketje lag in een parkeervak bij een container aan het Kwelderplantsoen. Politie, ambulances en brandweer kwamen ter plaatse.

Bewoners van ongeveer twintig woningen moesten in verband met de veiligheid hun huis uit of kregen juist het verzoek binnen te blijven. De naastgelegen Waddenweg werd afgesloten voor onderzoek.

De politie zocht naar sporen rondom de vindplek en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zette een speciale robot in om het verdachte pakketje op een veilige manier te inspecteren. Aan het einde van de middag was dat onderzoek afgerond, waardoor de bewoners terug naar huis mochten. 

Destijds werd door de politie aangegeven dat in het pakketje een 'instabiele stof' zat. Van de inhoud werd voor onderzoek een monster genomen.  Wat het onderzoek heeft opgeleverd, wordt door de politie niet naar buiten gebracht.  

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
4863 stemmen