De verdachte is kort na de steekpartij door de politie aangehouden.
Volledig scherm
De verdachte is kort na de steekpartij door de politie aangehouden. © Politie Waterweg

‘Man die vrouw in scootmobiel stak, belde ‘s ochtends vroeg al bij Vlaardingers aan en viel ze lastig’

De man die woensdagochtend aan de Vlaardingse Watersportweg een vrouw in haar nek stak, lijkt al uren vóór die daad door de stad gedwaald te hebben. Vlaardingers zeggen dat hij in alle vroegte op meerdere adressen heeft aangebeld. ,,Hij had een wilde blik. Doodeng.”

Bij de Vlaardingse Ilona (39), woonachtig aan de Albertine Agneslaan, ging woensdag rond 05.00 uur de bel. Niet eenmaal, maar een stuk of zeven keer. ,,Daar werden we wakker van. Ook omdat de hond een beetje aansloeg. Mijn man keek uit het raam en zag een man van rond de 30 jaar staan. Hij maakte drinkgebaren: Nederlands of Engels kon hij niet. Mijn man zei dat-ie moest opdonderen. Dat gebeurde.”

Quote

Hij keek nu ook naar binnen. Een heel onguur type. Hij had een verwilder­de blik in zijn ogen

Ilona (39)

Tot hij een halfuur later wéér aanbelde. ,,Hij keek nu ook naar binnen. Een heel onguur type. Hij had een verwilderde blik in zijn ogen. Hij was erg onrustig. Doodeng.” Daarop viel de man een krantenbezorgster lastig, vertelt de Vlaardingse. ,,Hij liep steeds op haar af, vertelde ze me. Ik heb 112 gebeld. De politie stond binnen een paar minuten op de stoep, maar hij was al weg.”

In nek gestoken

De man belde in alle vroegte bij meerdere buurtbewoners aan. Kor de Jong, beheerder van de WhatsApp-buurtgroep: ,,We kregen uit de Kruidenbuurt verschillende meldingen over de man. Hij keek naar binnen en wist bij één iemand een flesje water te ontfutselen.”

De buurt vermoedt dat het om dezelfde man gaat die rond 08.00 uur aan de nabijgelegen Watersportweg een vrouw in haar nek heeft gestoken. Deze dame, die zich op dat moment voortbewoog in een scootmobiel, kende de verdachte niet. Ze liep ‘oppervlakkige’ verwondingen op.

Vermoedelijk gaat het om dezelfde persoon: de aangehouden man - een 24-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats - droeg eenzelfde leren jas die op beveiligingsbeelden van buurtbewoners is te zien. De politie kan een link nog niet bevestigen. ,,De recherche neemt het mee in het onderzoek. Of het om dezelfde man gaat, is nog niet duidelijk.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam