Volledig scherm
Een beeld van de ravage in de Dirk van den Broek aan de Jan Steenstraat in Rotterdam. © Privéfoto

Man gaat door het lint in supermarkt en smijt tientallen wijnflessen stuk

Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de Dirk van den Broek-supermarkt in Rotterdam-Overschie compleet door het lint gegaan. Tientallen wijnflessen sneuvelden en veranderden de winkel in een grote glasbak.

Het voorval had gisterochtend rond half negen plaats. Een 28-jarige klant, die verder anoniem wil blijven, vertelt tegen deze site dat de man ‘erg tegen zichzelf praatte’ in de winkel. ,,Toen een personeelslid hem aansprak, ging het mis’’, vertelt ze. ,,Opeens begon hij vooral richting medewerkers van de Dirk met flessen te gooien. Caissières doken weg achter hun kassa. Ik geloof niet dat hij iemand heeft geraakt. Er was niemand die hem op de grond durfde te gooien, dus werd de winkel ontruimd. Ik ben me rot geschrokken, net als andere klanten met wie ik buiten heb nagepraat.’’

De winkel schakelde de politie in om van de wild geworden man af te komen. Dienders hielden hem aan. De dertiger bleek, aldus een woordvoerder van de politie, sterk onder invloed. Ook verloor hij soms het bewustzijn. Vandaar dat de verdachte is overgebracht naar een ziekenhuis. De man bloedde ook, maar volgens de politiezegsvrouw leken dat geen ernstige verwondingen.  

Over de hoogte van de schade doet Dirk van den Broek geen uitspraken. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (45%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (35%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
3883 stemmen