Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Man krijgt werkstraf voor fatale mishandeling kitten

Justitie verdenkt de 22-jarige Fabian de J. uit Hellevoetsluis ervan een pas 12 weken oude poes te hebben vermoord. Het jonge diertje, dat luisterde naar de naam Zoover, werd in een woede-uitbarsting van de verdachte halfdood geschopt en daarna tegen een kast gegooid. Dat werd de kitten fataal.

De fatale dierenmishandeling vond plaats in september vorig jaar in de woning van Fabians vriendin in Vierpolders bij Brielle. Ze had een nestje met jonge poesjes. Waarom juist die ene het moest ontgelden, is niet duidelijk geworden.

Gisteren is de Hellevoeter conform de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM) veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. De man moet zich ook onder toezicht van de reclassering stellen en een behandeling ondergaan om zijn agressie te kunnen beteugelen.

Geen klik met begeleider
Al eerder is geprobeerd de man te laten behandelen, maar omdat hij naar zijn zeggen 'geen klik' had met zijn begeleider, liet hij het er bij zitten. Of de nu verplichte behandeling ervan komt is de vraag, want de verdachte heeft al aangegeven geen verplichte hulp te accepteren.

De J. moest gisteren niet alleen voor de dodelijke mishandeling van de poes voor de politierechter verschijnen. Hem werd ook verweten een begeleider van een behandelcentrum te hebben mishandeld en twee agenten te hebben bedreigd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8126 stemmen