Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Man mishandelt lesbische vrouw met brandende sigarettenpeuk

Een man heeft gistermiddag een vrouw mishandeld die in Rotterdam een hapje zat te eten. Hij maakte eerst obscene gebaren en vervelende opmerkingen, maar toen de vrouw hem van repliek diende werd hij gewelddadig. Daarbij gaf hij de vrouw meerdere klappen en drukte een brandende sigarettenpeuk in haar nek uit. Door het kordate optreden van de vrouw zelf kon de 34-jarige man snel worden opgepakt.

Het slachtoffer zat samen met haar vrouw wat te eten toen de man het tweetal lastig kwam vallen. Eerst probeerden ze hem te negeren, maar toen hij door bleef gaan ging de vrouw er tegenin. Dat kon hun belager duidelijk niet hebben; hij kwam op de twee vrouwen af en mishandelde de vrouw die hem had aangesproken op zijn ongewenste gedrag.

Na de mishandeling liep de man doodleuk weg, zo schrijft de politie. De vrouw die hij zojuist had belaagd liet het er niet bij zitten, ging achter hem aan en gaf haar locatie door aan de politie. Daardoor kon de Rotterdammer snel worden aangehouden.

Het lijkt erop dat de man zijn misplaatste opmerkingen maakte vanwege de seksuele geaardheid van de twee vrouwen. De exacte toedracht wordt nog nader onderzocht, laat de politie weten.

‘Streng optreden tegen straatintimidatie’

De gemeente Rotterdam heeft eerder aangegeven streng te willen optreden tegen straatintimidatie. Sinds januari vorig jaar is er een zogenaamd ‘sisverbod’ van kracht en de gemeente wil hier ‘vol op inzetten’, zo liet wethouder Bert Wijbenga (Handhaving) toen weten.

Straffen voor intimidatie kunnen oplopen tot een boete van 4100 euro of drie maanden gevangenisstraf. Maar handhaving van het verbod blijkt lastig, sinds het verbod van kracht is zijn er maar een paar processen-verbaal opgemaakt. Bij dit incident aan de Lijnbaan is er dus echter ook nog sprake van een fysieke mishandeling.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam