Man op schip in Waalhaven stierf natuurlijke dood, geen verder onderzoek

Video/updateDe man die vandaag dood op het werkschip Saipem FDS in de Rotterdamse Waalhaven is gevonden, is niet het slachtoffer van een geweldsmisdrijf. De politie liet vanmiddag weten dat de man een natuurlijke dood is gestorven. 

Aan boord van het schip zitten dertien personen in isolatie, omdat ze symptomen hebben die passen bij een besmetting met het coronavirus. Tientallen andere bemanningsleden mogen het schip niet af en zitten in quarantaine. Het is onduidelijk of de overleden man ook aan corona leed. ,,Dat moet een dokter vaststellen,’’ aldus de politie.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam liet eerder vandaag doorschemeren dat de man het gevreesde virus waarschijnlijk niet onder de leden heeft. ,,Hij had geen klachten die bij corona horen.’’

Enkele dagen voor de dood van de man werd op hetzelfde schip een man van boord gehaald bij wie inmiddels corona is vastgesteld. Hij is met klachten overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. De andere 77 mensen aan boord mogen het schip niet af. 

De bemanning moet aan boord van dit schip blijven:

Het schip ligt op het terrein van Rhenus Logistics aan de Kesterenstraat, zegt een woordvoerder van dit bedrijf. ,,Het ligt hier al een aantal dagen. Hier kunnen zeeschepen afmeren’’, zegt hij. 

Milaan

Saipem is een Italiaans offshorebedrijf met een hoofdkantoor bij Milaan. Het is onbekend of het bemanningslid in Italië besmet is geraakt.  

De Rotterdamse haven is een zogenoemde Port of Refuge, een haven waar schepen met mogelijk besmette mensen aan boord worden opgevangen. De kapitein van het schip moet wel van tevoren melden dat er een besmetting is.  

Hulpdiensten zijn uitgerukt naar de Waalhaven.
Volledig scherm
Hulpdiensten zijn uitgerukt naar de Waalhaven. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam