Volledig scherm
Vrachtschip Misida © SL

Man overleden bij ongeluk op veerboot Misida van Stena Line

Een man is om het leven gekomen in Rotterdam-Europoort tijdens werkzaamheden op veerboot Misida van Stena Line. Het slachtoffer werd aangereden door een terreinwagen. 

Het ongeluk gebeurde tijdens het laden van het vrachtschip. De man is direct aan zijn verwondingen overleden. De bestuurder van de terreinwagen is meegenomen naar het bureau en wordt gehoord. 

,,Het is een zeer tragisch ongeluk‘’ reageert Ruud Nijhout namens Stena Line. ,,Er wordt momenteel onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren. De familie van het slachtoffer wordt momenteel in kennis gesteld.‘’ 

Stena Line leaset de Misida én Misana sinds 2017. De schepen varen tussen de Europoort en het Engelse Harwich. De twee vrachtschepen vervingen destijds de kleinere Capucine en Severine omdat Stena Line de capaciteit op de route wilde uitbreiden. 

De verkeersongevallendienst, de arbeidsinspectie en de zeehavenpolitie doen ter plaatse onderzoek. Er wordt onder meer met getuigen gesproken. Er zijn ook drones ingezet om het gebied in kaart te brengen. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam