Man overleden na steekpartij in Hoogvliet: verdachte (40) aangehouden

update/videoDe 35-jarige man die vanmiddag rond kwart over vier is neergestoken aan de Cromme Meth in Rotterdam-Hoogvliet, is overleden. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Er is een 40-jarige verdachte uit Spijkenisse aangehouden. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. 

Volgens een bewoner zou de vermoedelijke dader tijdens de steekpartij hebben geroepen: ,,Ik zie geen uitweg meer, want hij valt mijn kind lastig.’’ De verdachte zou hebben gezegd dat de man een drugsdealer was. 

Omstanders hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, namen zij het over. Enige tijd later bezweek het slachtoffer alsnog aan zijn verwondingen. 

Twee dakdekkers waren getuige van de steekpartij, volgens de buurtbewoner.  ,,Een dakdekker ging op de uitkijk staan en de andere dakdekker ging achter de dader aan.’’ De vermoedelijke dader had zich in de buurt verstopt in een werkbusje. Uiteindelijk is hij snel aangehouden.  De Spijkenisser zit op het bureau en wordt verhoord. Het onderzoek van de politie is momenteel in volle gang.

,,Je hebt hier in Hoogvliet veel overvallen en steekpartijen’’, zegt de buurtbewoner. ,,Het is hier erg onveilig. Mensen doen 's avonds de deur niet meer open. Het wordt tijd dat de politie hier eens de boel komt schoonvegen.’’ 

Volledig scherm
De politie doet ter plaatse onderzoek. © MediaTV
Volledig scherm
De politie kon snel een verdachte aanhouden. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam