Volledig scherm
De A29 werd afgesloten na het ongeval. Het verkeer werd later weggesluisd. © Rijkswaterstaat

Man overlijdt na val uit vrachtwagen, chauffeur verdacht van mensensmokkel

UpdateBij knooppunt Hellegatsplein is vanochtend rond 11.00 uur een persoon uit een rijdende vrachtwagen gevallen of gesprongen. Hij is ter plekke overleden aan zijn of haar verwondingen, meldt de politie. De vrachtwagen was gevuld met acht illegalen, waarschijnlijk allen afkomstig uit Eritrea. 

De traumahelikopter moest worden ingezet bij het ongeval. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek het slachtoffer al te zijn overleden.

De politie kreeg een tip van een getuige die op de snelweg mensen uit een aanhanger van een vrachtwagen zag hangen. Toen de politie de vrachtwagen wilde controleren, sprong of viel het inmiddels overleden slachtoffer uit de rijdende wagen. 

Mensensmokkel

De vrachtwagen had een Nederlands kenteken met daaraan een aanhanger met een Pools kenteken. De chauffeur is aangehouden en wordt verdacht van mensensmokkel. Hij wordt gehoord. De aangetroffen personen in de vrachtwagen zijn opgevangen op het bureau.

Door het ongeval was de A29 in de richting van Rotterdam afgesloten. De weg is even na drieën weer vrijgegeven.

De politie komt graag in contact met mensen die deze vrachtwagen hebben zien rijden op de A29. Het was een vrachtwagen met een aanhanger met Pools kenteken. Mogelijk dat er mensen zijn die hebben gezien waar deze vrachtwagen vandaan kwam. Neem dan contact op met 0800-6070.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam