Volledig scherm
De woning van de man lag vol met uitwerpselen, blikken bier en ander afval. © Handhaving Capelle

Man uit huis vol uitwerpselen, lege blikjes bier en afval gehaald

Een schoonmaakploeg is naar verwachting nog dagen bezig om het huis van een 71-jarige man uit Capelle aan den IJssel schoon te maken. De man werd gisteren uit zijn ernstig vervuilde woning gehaald. Het huis lag vol met uitwerpselen, blikken bier en ander afval. 

De buren zijn (ook letterlijk) opgelucht nu de overlast voorbij is. ,,De stank was verschrikkelijk.''

De geur die uit het huis aan de Pallieterburg kwam, was zo allesoverheersend dat de brandweer er gisterochtend aan te pas moest komen. Het koolmonoxide-alarm ging af. Handhavers van de gemeente waren naar de woning gegaan, omdat er van omwonenden veel klachten binnenkwamen over stank en ongedierte.

,,De gemeente maakt zich al langere tijd zorgen over deze meneer", laat een woordvoerder weten. De oudere alleenstaande man accepteerde geen hulp van instanties, terwijl zijn situatie maar bleef verslechteren.

Volledig scherm
Hulpverleners in witte pakken halen een persoon uit een woning aan de Pallieterburg in Capelle aan den IJssel. © AS Media

'Onbeschrijfelijk'

Wat de handhavers in de woning aantroffen is volgens één van hen, Raymond IJsselstijn, 'onbeschrijfelijk'. ,,Er was een enorme vervuiling in de woning. De uitwerpselen lagen door het hele huis en het vuil stond 2 meter opgestapeld. We vonden de man in een hoekje van de kamer tussen het vuil."

De man is naar het ziekenhuis gebracht, zijn woning wordt schoongemaakt. Het is onduidelijk of hij nog terug in zijn woning kan.

Een buurvrouw had al enige tijd last van overlast. ,,De stank was verschrikkelijk. Als ik thuis kwam, hield ik buiten mijn adem in totdat ik binnen was. Maar als je 's zomers in de tuin zat, rook je het ook en dat is echt niet prettig. De bovenburen hadden last van ratten en muizen."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (45%)
  • Schouwburgplein (19%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (7%)
  • Stationsplein (4%)
  • Kralingse Bos (21%)
2816 stemmen