Man zwaargewond bij schietpartij op Nieuwe Binnenweg

UPDATE / VIDEOEen 26-jarige Rotterdammer is gisteravond zwaargewond geraakt bij een schietpartij op de Nieuwe Binnenweg in zijn woonplaats. De politie zette de straat  af voor onderzoek. De schutter is nog spoorloos.

Het schietdrama speelde zich af bij de koffiezaak Roffa Coffee. Er werden zeker tien kogels afgevuurd, vermoedelijk met een automatisch wapen. Getuigen meldden gisteravond dat kogelgaten in de ramen zitten. Van een auto die voor Roffa Coffee stond, ging een portierraampje aan diggelen.  

Omwonenden vertelden dat ze meerdere schoten hebben gehoord. Een groot aantal van hen vreest om die reden voor het leven van het slachtoffer. ,,De kogelgaten zitten in de muur. Dat is echt een heftig gezicht’’, zegt Nuri (30), die toevallig in de buurt was toen de man beschoten werd. Over mogelijke motieven van de schietpartij kan hij, net als veel andere omstanders gisteravond, dan ook niets zegen. ,,Het is raar, man.’’ 

Ook voor Chantal (28), die in de naastgelegen Volmarijnstraat woont, kwam de schietpartij in haar woonwijk als een volkomen verrassing. ,,Ik liep op straat met een vriendin en hoorde dit. We wisten niet wat het was, maar toen er steeds meer politie langs ons reed zijn we gaan kijken. We hopen maar dat het goed met hem gaat.’’ 

Eerder dit jaar, in de vroege nieuwjaarsmorgen, werd aan de Nieuwe Binnenweg rapper Feis doodgeschoten. De onfortuinlijke muzikant had kort daarvoor in een café een woordenwisseling gehad met een vriend van de vermeende schutter Silfano M. (25). Het opstootje zou zijn ontstaan nadat Feis, die met krukken liep, in de kroeg had gevraagd of hij er langs mocht. 

Volledig scherm
De politie doet onderzoek. © Media TV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam