Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Mannen rijden met bestelbus vol messen, een hakbijl en grote partij sigaretten over A50

Twee mannen uit Rotterdam en Nijmegen van 22 en 34 jaar oud zijn dinsdagmiddag op de snelweg A50 ter hoogte van Heteren aangehouden. Dat gebeurde nadat in hun bestelbus twee messen, een hakbijl, een slagwapen en een grote partij sigaretten werd gevonden.

Een deel van de spullen was verstopt in een verborgen ruimte in het voertuig, meldt de politie woensdag.

Agenten zagen de bestelbus rond 12.00 uur een langere tijd onnodig links rijden. Daarom gaven zij een stopteken aan de bestuurder.

De twee mannen in de bus hadden geen identiteitsbewijs op zak en de agenten zagen diverse wapens, waaronder een mes, een slagwapen en een hakbijl tussen de bestuurders- en bijrijdersstoel liggen. Bij het doorzoeken van de wagen stuitten zij ook nog eens op verborgen ruimtes, waar de nodige sigaretten en een groot mes waren verstopt. 

Waarom de mannen wapens in hun bestelbus hadden, wordt nog onderzocht. Alle goederen zijn in beslag genomen door de politie. Het tweetal heeft een dagvaarding gekregen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
2992 stemmen