Lee Towers en zijn Lee Towers
Volledig scherm
Lee Towers en zijn Lee Towers © Diederendirrix architecten

Marconitorens heten voortaan 'Lee Towers'

De twee Marconitorens naast de Science Tower bij het Marconiplein in Rotterdam zijn herdoopt tot Lee Towers. Inderdaad, naar de beroemde zanger.

Quote

Lee Towers was verrast door mijn vraag om zijn naam te verbinden aan de torens.

Lee Foolen, ontwikkelaar van de Lee Towers

De naam is vanmiddag officieel onthuld. Lee Foolen van de ontwikkelaar City Pads speelde al lang met de gedachte van de vernoeming. ,,Lee Towers was verrast door mijn vraag om zijn naam te verbinden aan de torens'', laat de projectontwikkelaar weten. ,,Hij dacht in eerste instantie aan een grap.''

In elke leegstaande toren komen huurappartementen van 40 tot 70 vierkante meter groot. In totaal leveren de twee torens 860 nieuwe huizen op.

De torens staan sinds het begin van de jaren ‘70 bij het Merwe-Vierhavensgebied. Elke toren is 95 meter hoog en heeft 24 verdiepingen. De torens zijn op elke verdieping naar boven enkele centimeters breder, waardoor de torens een kaarsrechte indruk maken.

De woningen op de eerste 21 verdiepingen zijn met een oppervlakte van 40 tot en met 70 vierkante meter bestemd voor starters. De woningen worden zo gebouwd dat ze in de toekomst samengevoegd kunnen worden, als de huurders andere woonwensen krijgen.

Op de 22ste en 23ste verdieping komen in de ene toren 20 penthouses, in de andere een hotel, restaurant of horecagelegenheid. De bovenste verdieping wordt dakterras voor de bewoners van de torens.

Het idee voor de Lee Towers had Lee Foolen - door de ongewone voornaam die hij en de zanger delen - al veel langer. Nu hij torens in Rotterdam ontwikkelt, moest het er van komen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Dit wil je zien: de Rotterdamse dansmarathon van 1983
    video

    Dit wil je zien: de Rotterdam­se dansmara­thon van 1983

    Het thuiszitten heeft ook positieve bij-effecten. Eindelijk tijd om al die oude foto’s en filmpjes te sorteren en op te knappen. De Rotterdamse amateurfilmer Theo Doeve is druk geweest met de restauratie van een oude film van de eerste grote dansmarathon in Rotterdam in 1983. ,,Om jullie wat op te vrolijken in deze moeilijke tijd’’, meldt hij bij een linkje naar YouTube waar hij de film online heeft gezet. Voor wie even wil vergeten en terug wil naar de tijd van beenwarmers, zweetbandjes, Fame, Opel Kadettjes en de stad van toen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam