Volledig scherm
© Sanne Donders

Maritiem Museum stoot scheepswerf af

Het Maritiem Museum doet de scheepswerf Koningspoort van de hand. Reden voor het afstoten van de historische scheepshelling in de Oude Haven in Rotterdam is de verliezen die de reparatieplaats maakt. 

Het is het museum niet gelukt hier een succesvolle scheepswerf van te maken, meldt het Maritiem Museum in een persbericht. ‘Omdat het exploiteren van een scheepshelling waar eigenaren van historische schepen op authentieke wijze hun schip kunnen restaureren niet tot de core business van het museum behoort, heeft de directie daarom het pijnlijke maar onvermijdelijke besluit moeten nemen om de scheepshelling af te stoten’.

Het museum wijst naar de stijgende kosten terwijl de gemeente Rotterdam de subsidie heeft bevroren op het niveau van 2013. ‘Sindsdien zijn salariskosten en het onderhoud van schepen en kranen aanzienlijk gestegen’.

Per 1 mei zal het Maritiem Museum de sleutel van de scheepswerf Koningspoort overhandigen aan de gemeente Rotterdam. Het is nog niet bekend wat de gemeente zal doen met de werf. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
7979 stemmen