Volledig scherm
© ANP

Markthal gekroond tot beste winkelcentrum ter wereld

De Markthal in Rotterdam is weer eens in de prijzen gevallen. De beroemde koopkathedraal won in het Amerikaanse Las Vegas de ICSC ‘Viva Best of the Best-Award’, ofwel het beste winkelcentrum van de wereld. Vorig jaar al sleepte het Rotterdamse complex de Europese variant in de wacht.

Ontwikkelaar Provast kan zijn geluk niet op. ,,Dit is de bekroning der bekroningen’’, zegt een woordvoerster. ,,We zijn al zo vereerd door al de eerdere prijzen die we hebben binnengesleept, maar dit is echt de kers op de taart.’’

ICSC is een wereldwijde brancheorganisatie voor de winkelcentra met circa 70.000 leden in meer dan 100 landen. Leden zijn onder andere eigenaren, ontwikkelaars, winkelcentramanagers, marketingspecialisten, investeerders, verhuurders, retailers en daarnaast opleidingsinstituten en publieke instellingen.

Provast werd voor de Rotterdamse icoon aan de Binnenrotte al bekroond met diverse prijzen, waaronder de NRW Jaarprijs, MIPIM Award (Best Shopping Centre), NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling, MAPIC Award (Best Retail Urban) en de FGH Vastgoedprijs.

Alle continenten leverden een kandidaat af. Tegenstanders waren onder meer East Village in Zetland (Australië), Avalon in Alpharette (Georgia, USA) en Mall of Africa in Midrand, Zuid-Afrika.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam