Markthalvis scoort niet: Russen winnen, Saoedi-Arabië met lege handen

VIDEOEen matig debuut van 'leeuw de vis' in de Markthal. Het met een vooruitziende blik gezegende zwemmertje voorspelde vanmiddag dat Saoedi-Arabië de WK-openingswedstrijd van gastheer Rusland zou winnen, maar kwam bedrogen uit. De Russen veegden de vloer aan met de Saoedi's (5-0). ,,Opstartproblemen", zo verklaarde Markthal-woordvoerster Christie van der Linden deze misser.

In een speciaal voor het WK uitgedoste kraam is het kleine in fraai oranje-wit uitgevoerde visje één van de hoofdattracties. ,,Met dat oranje zijn we er toch nog een beetje bij", klinkt het. ,,En vandaar ook dat we hem 'leeuw' noemen."

De komende weken zal de Markthalvis flink aan de bak moeten, want elke dag moet de uitslag van meerdere wedstrijden worden voorzien. Zijn aquarium is in tweeën gedeeld, waarbij elke helft een land vertegenwoordigt. Een gelijkspelletje behoort óók tot de mogelijkheden. ,,Als hij een beetje in het midden blijft hangen."

Wie zelf zijn balvaardigheid wil tonen is eveneens welkom, want er staat in de Markthal onder andere een mooie tafelvoetbaltafel.

Volledig scherm
In de Markthal miste 'leeuw de vis' een afslag: niet Saoedi-Arabië, maar Rusland won. © Frank de Roo

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam