Volledig scherm
De massagetherapeut ontkent de ontuchtige handelingen. © Shutterstock

Massagetherapeut (54) verdacht van ontucht: ‘Als je wilt tongzoenen tijdens massage, dan mag dat’

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 30 maanden cel geëist, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, tegen de 54-jarige massagetherapeut Edwin M. uit Rotterdam. Hij zou vijf vrouwelijke patiënten tussen 2015 en 2017 hebben misbruikt.

Volgens justitie maakte de therapeut ernstig misbruik van zijn rol als behandelaar. De vrouwen die bij hem aanklopten, waren kwetsbaar en hadden hulp nodig. 

De massagetherapeut – die in het verleden werkte als tantramasseur – hield eerst een intakegesprek met de vrouwen en stuurde erop aan dat er ontuchtige handelingen gepleegd mochten worden. Ze hadden afgesproken dat er voor de behandeling ook geslachtsdelen aangeraakt zouden worden. Hij zou zijn patiënten ook hebben gepenetreerd. Een vrouw was zelfs zonder condoom verkracht. Volgens de vrouwen was de therapeut zelf gedeeltelijk of helemaal ontkleed tijdens de ‘sjamanistische intuïtieve massage’. ,,Als je ineens wil tongzoenen tijdens de massage, dan mag dat’’, zou Edwin M. hebben gezegd. 

Volgens justitie deed de masseur de vrouwen ook een speciaal kruidenmengsel in de neus om rustig te worden, daarna werden de vrouwen misbruikt. 

Achteruit

,,De vrouwen gingen naar een hulpverlener, een professional, een specialist, maar kwamen er nog meer getraumatiseerd vandaan’’, aldus het OM. In het requisitoir schetste de officier van justitie de gevoelens van de vrouwen. ,,Hij heeft tegen me gezegd dat ik dit nodig had, maar ik had dit niet nodig en ben er zelfs op achteruit gegaan.’’

Behalve de celstraf wil het OM dat de massagetherapeut vijf jaar zijn beroep niet uitoefent. Ook eist justitie een contactverbod met alle slachtoffers. De verdachte zelf ontkende zijn patiënten te hebben misbruikt. De slachtoffers meldden zich bij de politie, nadat Edwin M. in beeld kwam bij het tv-programma Undercover. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam