Volledig scherm
Marijke Mulder maakt zich zorgen over de plannen voor Feyenoord City. © Marlous van Oenen/ANP

Massale kritiek na 'buitenspel'-tweet over Feyenoord City

updateEen tweet na de uitlatingen van Marijke Mulder in het Feyenoord City-debat heeft architect Ard Buijsen veel kritiek opgeleverd. Hij twitterde: 'Zou ze weten wat buitenspel is?' 

Mulder is een van de initiatiefnemers achter het manifest tegen de bouw van het nieuwe stadion op Zuid. De Haagse ondernemer vindt dat er te veel risico's aan het plan kleven. ,,Bouwkundigen, hooggepromoveerden en juristen zeggen: wacht eens eventjes, er wordt alleen maar uitgegaan van de meest gunstige scenario’s. Dat vinden wij riskant.’’

Buijsen heeft onder meer de nieuwe lofts op de hoek van de Tollenstraat en de Noordsingel ontworpen en staat bekend om zijn kritiek op de 'bouwdrift' in de Maasstad. Hij vroeg zich af of Mulder wel verstand van zaken heeft en uitte zijn kritiek op Mulders commentaar via social media. ,,Zou ze weten wat buitenspel is?"

Met zijn tweet wil Buijsen de claim van Mulder dat ze Feyenoord-supporter zou zijn in twijfel trekken.  ,,Ik heb zelf het vermoeden dat ze niet veel met voetbal heeft. Het ging mij er dan ook puur om dat ik twijfelde aan die zinsnede. Het interesseert mij helemaal niet of ze wel of niet Feyenoord-supporter is, maar het gaat mij erom of haar uitspraken op feiten gebaseerd zijn.'' Hij erkent dat hij de tweet misschien niet had moeten plaatsen. ,,Maar het is niet normaal dat ik hier vervolgens doodsbedreigingen over krijg."

Zijn tweet bracht een storm aan reacties voort. Veel mensen vinden dat de tweet Mulders kennis over de plannen zou ondermijnen omdat ze een vrouw is. ,,Heb je die onder je sneltoetsen zitten als het om vrouwen gaat", staat er in één van de reacties. Een ander schrijft: ,,Toch triest dat jij slimme vrouwen zo in een hoek probeert te doen." 

Ook opinieblad Opzij vindt de tweet uiterst ongepast. ,,Iedereen mag iets van Feyenoord, de Kuip en Feyenoord City vinden. Zolang je maar geen vrouw bent", schrijft het blad op zijn website.

Inhoud

Mulder zelf is nauwelijks onder de indruk van de tweet. ,,Dit doet hij wel vaker. Ik werk nu eenmaal in een mannenwereld. It's a part of life." Zelf ziet ze als één van de initiatiefnemers van het manifest op de website Stadionopzuid.nl liever niet dat de discussie rondom Feyenoord City op de man af wordt gehouden. ,,Anderen vonden dat ik te 'sentimenteel'  heb gereageerd. Maar wanneer mag je dan eigenlijk wel kritiek op de plannen hebben? Voor mij is het belangrijkste dat we de discussie op de inhoud voeren, en niet op de man af.'' 

De kritiek rondom de plannen voor Feyenoord City blijft aanzwellen.  Sporteconoom Tsjalle van der Burg noemde het nieuwe stadion 'desastreus voor Feyenoord'. En ook supportersvereniging FSV De Feijenoorder twijfelt of de bouwplannen het beste zijn voor de club. Meerdere supporters namen vorige week zondag spandoeken mee om tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV te laten zien dat ze het niet eens zijn met de plannen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam