Volledig scherm
MC JR & Th'Acquisition won zaterdagavond de Sena Grote Prijs van Rotterdam © Sena Grote Prijs van Rotterdam

MC JR & Th'Acquisition sleept Sena Grote Prijs Rotterdam in de wacht

MC JR & Th'Acquisition won gisteravond de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 in de categorie hiphop. Bij het onderdeel Electronics ging de juryprijs naar Animistic Beliefs. De finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam vond plaats in het café en de zaal van Bird. 

Volledig scherm
,,Een spannend electronisch avontuur dat smaakt naar meer'', zo oordeelde de jury. © Sena Grote Prijs van Rotterdam

De hiphoppers moesten binnen 20 minuten de jury overtuigen met een optreden. In de categorie Electronics dienden de finalisten binnen een uur een nummer in elkaar zetten. De jury prees de muziek van MC JR & Th'Acquisition 'een mooie combinatie van oldskool boombap met newskool invloeden'. 

MC JR & Th'Acquisition zijn twee mannen met heel veel ervaring in de hiphopbeweging. Dit jaar besloten ze om samen een nieuw project te beginnen. Hun nummers zijn een samenvatting van alle muziek en invloeden waar de heren te maken kregen.  Animistic Beliefs werd door de jury omschreven als 'een spannend electronisch avontuur dat smaakt naar meer'.  

Beide winnaars hebben duizend euro prijzengeld in de wacht gesleept. Ook zijn ze verzekerd van een optreden volgend jaar op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Beide groepen maken bovendien kans op een Rotterdam Music Award, in de categorie De Belofte. De uitreiking vindt in december plaats.  De Sena Grote Prijs van Rotterdam is de muziekcompetitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Hiphop en Electronic acts.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam