Vervuilers bij de McDrive,
Volledig scherm
Vervuilers bij de McDrive, © Jan Kok

McDonald’s terughoudend over ‘kentekenplan’ gemeente Rotterdam

McDonald’s Nederland loopt niet over van enthousiasme voor de dinsdag aangenomen motie in de Rotterdamse raad om op de papieren afhaalzakken van hun McDrives de kentekens van de bestellende automobilist te zetten. Bestuurders die na afloop van hun maaltijd de verpakkingsmaterialen lomp hun voertuig uit slingeren, kunnen dan eenvoudiger beboet worden, omdat de vervuiler te herleiden is. 

McDonald’s stelt in een reactie dat het bij het noteren van kentekens maar de vraag is of dat geoorloofd is vanuit privacy-oogpunt. ,,Daarnaast vinden we uitgaan van goed gedrag in de strijd tegen zwerfafval beter dan het straffen van ongewenst gedrag’’, zegt communicatiemanager Eunice Koekkoek van McDonald’s Nederland. Ook ziet de fastfoodgigant liever een bredere aanpak - het is niet de enige horeca met een ‘drive’. Koekkoek wijst erop dat medewerkers ‘dagelijks en ruim rond onze restaurants opruimen’. Ze noemt zwerfafval ‘een doorn in het oog van McDonald’s’. 

Het gesprek dat de gemeente Rotterdam deze week aankondigde met McDonald’s wordt echter niet afgewezen door haar. ,,Wij zien het voorstel als een mooie aanleiding om samen te werken aan verbeteringen.’’ 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf  je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam