Volledig scherm
ME in actie op het Kasteel Sparta-De Graafschap © MediaTV

ME treedt op na Sparta-De Graafschap, supporter valt in gracht

De Mobiele Eenheid is vanavond bij het Kasteel in het Rotterdamse Spangen in actie gekomen om de supportersgroepen van Sparta en De Graafschap uit elkaar te houden. De politie spreekt over een ‘grimmige sfeer’. Ook raakte een man zwaargewond toen hij van de eerste ring in de gracht viel.

De bezoekende ploeg scoorde in de blessuretijd met een penalty de winnende goal in de strijd om een plek in de eredivisie. Dit kwam hard aan bij de Sparta-fans. Buiten het stadion werd de sfeer ‘grimmig', aldus de politie. De ME deelde enkele klappen uit. Daarna stonden de ME’ers op linie om een confrontatie tussen de supporters te voorkomen. Dit lukte, waarna de aanhang van De Graafschap naar Doetinchem vertrok.

Ook binnen het stadion was het onrustig. Een man kwam ten val. Op een filmpje en foto's is te zien dat hij na de wedstrijd over de reling in de gracht van het stadion viel. Dit gebeurde op een plek waar stewards probeerden een groepje mannen tegen te houden. De politie meldt dat zij ervan uitgaat dat de val een ongeluk was. Het slachtoffer zou beenletsel hebben opgelopen. Getuigen zagen hoe hij met een ambulance zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht.

Op de vuist

Op beelden van FOX Sport was te zien hoe een geschrokken jonge fan van De Graafschap getroost werd door Henk de Jong, trainer van de Graafschap. De Graafschap-aanvoerder Bart Straalman meldde voor de camera dat ‘er wat gasten met elkaar op de vuist gingen’. Omdat het in de hoek was, waar de ouders van de spelers zaten, hing iedereen daar even kijken. Volgens hem was geen van de ouders gewond geraakt.

Sparta heeft dinsdag de kans om het verlies tegen De Graafschap goed te maken. De return op De Vijverberg staat om 20.45 uur op het programma.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7957 stemmen