Volledig scherm
PI Krimpen aan den IJssel © Frank de Roo

Medewerker PI Krimpen bewusteloos na aanval van gedetineerde

Een medewerker van de Penitentiaire Inrichting in Krimpen aan den IJssel is geschopt en geslagen door een gedetineerde en daarbij bewusteloos geraakt. De gedetineerde is door de politie aangehouden.

Het incident vond op dinsdag 13 augustus en is vandaag naar buiten gebracht door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). 

Aanleiding voor het incident was volgens DJI onenigheid tussen gedetineerden op een afdeling van de gevangenis. Een medewerker zou daarbij twee gedetineerden hebben verzocht naar hun cel te gaan om de rust op de afdeling terug te laten keren. Eén gedetineerde weigerde dit en sloeg de medewerker, die hierdoor met zijn hoofd tegen de metalen deur viel en het bewustzijn verloor. Volgens DJI schopte de gedetineerde de op dat moment weerloze medewerker meermalen. 

Alarmknop

Het slachtoffer is door toegesnelde mede-gedetineerden geholpen en ontzet. Eén van deze gedetineerden drukte de alarmknop in, waarop overig gevangenispersoneel ter plaatse kwam om hulp te bieden.

Volgens een DJI-woordvoerster was de aangevallen DJI-medewerker niet alleen op de afdeling. ,,Dat is een medewerker nooit.‘’

DJI heeft aangifte gedaan bij de politie Rotterdam. De gedetineerde is in de isoleercel geplaatst, dezelfde dag opgehaald door de politie en aangehouden voor deze zaak. Waar hij nu is, kunnen zowel de politie als DJI niet zeggen. ,,Uiteindelijk keert hij terug naar een penitentiaire inrichting‘’, zegt de DJI-woordvoerster. ,,Maar wanneer weet ik niet.‘’ Het ligt volgens haar voor de hand dat dit niet op z'n oude afdeling zal zijn.

De aangevallen medewerker is door een arts onderzocht en behandeld. Hij maakt het volgens DJI naar omstandigheden goed. PI Krimpen zegt voor nazorg voor de betrokken medewerkers te zorgen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (45%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (35%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
3877 stemmen